Twee-laagse uitbreiding woonhuis Sijzenlaan Den Haag

De Vogelwijk in Den Haag wordt gekenmerkt door het open en groene karakter. Om dit te behouden schrijft het bestemmingsplan voor dat uitbreidingen maximaal 12m² mogen zijn en 3,2 meter hoog.

De wens van de opdrachtgever was om zowel de keuken, als de badkamer te vergroten. De oplossing is gevonden in een twee-laagse uitbreiding op de hoek van het bestaande pand, die onder de dakrand en het siermetselwerk van het bestaande woonhuis uitkomt.

Hierdoor is er toestemming verkregen om af te wijken van genoemd bestemmingsplan. De goede aansluiting is hier gevonden door de stijl van het woonhuis door te voeren in de uitbreiding. De rollaag van gele baksteen, het siermetselwerk onder de dakrand en de kleur van het schilderwerk en detaillering zijn overgenomen. Ook de nieuwe schuur en het tuinhek zijn vormgegeven in deze stijl.

In de achtergevel zijn vouwpuien toegepast. Resultaat is een riante woonkeuken en een sterke relatie met de tuin.

Op de verdieping is een ruime badkamer gerealiseerd, die plaats biedt aan een stoomcabine en wasmachineruimte.

De trap van 1e naar de kapverdieping is aangepast en de indeling van de kapverdieping is gewijzigd, waardoor er 2 goed bruikbare slaapkamers zijn ontstaan.

De interne verbouwing en de twee-laagse uitbreiding hebben er voor gezorgd, dat dit woonhuis volledig aan de huidige woonwensen voldoet, waarbij de relatie met de tuin ook nog eens sterker is geworden.

In een tweede fase, 6 jaar later, hebben we de verbouwing van entreehal, centrale hal en woonkamer begeleid.

In de beide hallen is een granito vloer in stijl van de oorspronkelijke vloer aangebracht. De wanden zijn tot 1 meter hoogte bekleed met speciaal op kleur gemaakte tegels in de stijl zoals bij een buurpand aangetroffen werden maar dan in een passender kleur voor dit huis.


Sijzenlaan plattegrondBG

 

 

Sijzenlaan plattegrondV1

 

 

Sijzenlaan plattegrondkap

 

 

Sijzenlaan fotozijgevel

 

 

Sijzenlaan foto achtergevel

 

 

Sijzenlaan foto hek

 

 

Sijzenlaan foto douche

 

 

Sijzenlaan foto keuken

 

 

Sijzenlaan foto tegel granito